ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Blog

Καριέρα στην Ψυχολογία: Αμέτρητες δυνατότητες

Οι ψυχολόγοι συμβάλλουν σχεδόν σε κάθε επάγγελμα, από την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική φροντίδα μέχρι το νομικό σύστημα, την ηγεσία των επιχειρήσεων και τις αθλητικές επιδόσεις. Η ψυχολογία είναι ένας τεράστιος τομέας με ατελείωτες δυνατότητες.

Αναρωτιέστε συχνά ή σκέφτεστε "γιατί;". Αν ναι, οι σπουδές Ψυχολογίας θα μπορούσαν να είναι μια πολύ καλή επιλογή για εσάς. Οι ψυχολόγοι είναι από τη φύση τους περίεργοι άνθρωποι και δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν. Οι ψυχολόγοι προσπαθούν να κατανοήσουν πώς ο εγκέφαλος και το περιβάλλον μας επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά μας. Συμβάλλουν ευρέως στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας μέσω της αυστηρής και επιστημονικής μελέτης πολύπλοκων ατομικών και κοινωνικών ζητημάτων. Δεδομένου ότι η κοινωνία αλλάζει συνεχώς, οι ψυχολόγοι πρέπει να μαθαίνουν συνεχώς, ερευνώντας και αναπτύσσοντας τόσο την κατανόηση όσο και τις λύσεις μας σε νέα προβλήματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε ποτέ σε αυτόν τον τομέα!

29 June 2024

Corporate Wellness: Πώς να Αποφύγετε τα Συνηθισμένα Λάθη

Η ευεξία των εργαζομένων είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία μιας επιχείρησης. Σύμφωνα με έρευνα του Harvard Business Review, οι εταιρείες που επενδύουν στην ευεξία των εργαζομένων τους καταγράφουν αύξηση της παραγωγικότητας κατά 21% και μείωση των απουσιών λόγω ασθενείας κατά 27%. Ωστόσο, πολλές εταιρείες εφαρμόζουν αποσπασματικές λύσεις που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα κοινά λάθη που γίνονται στον τομέα του corporate wellness και θα παρουσιάσουμε τις υπηρεσίες της εταιρείας μας που διασφαλίζουν μια ολιστική και μακροπρόθεσμη προσέγγιση.

22 June 2024

Ρύθμιση συναισθημάτων: Τι είναι και πώς να την εξασκήσετε;

Τα συναισθήματα είναι ένα φυσιολογικό μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, τα συναισθήματα είναι συνειδητές ψυχικές αντιδράσεις (όπως θυμός, φόβος ή άγχος) που βιώνονται υποκειμενικά ως έντονα συναισθήματα που συνήθως κατευθύνονται προς ένα συγκεκριμένο αντικείμενο/πυροδότες και συνήθως συνοδεύονται από φυσιολογικές και συμπεριφορικές αλλαγές στο σώμα. Για παράδειγμα, όλοι οι άνθρωποι νιώθουν απογοήτευση όταν έχουν κολλήσει στην κίνηση ή αισθάνονται λυπημένοι όταν τους λείπουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Επίσης, οι άνθρωποι μπορεί να θυμώσουν όταν κάποιος τους απογοητεύει ή τους πληγώνει ή μπορεί να αγχώνονται για ένα σημαντικό γεγονός για αυτούς, όπως μια συνέντευξη. Με άλλα λόγια, όλοι οι άνθρωποι, χωρίς εξαίρεση, βιώνουν κοινές συναισθηματικές εμπειρίες όπως θυμό, απογοήτευση, θλίψη ή άγχος, που μπορεί να επηρεάσουν την ευημερία και τη λήψη αποφάσεων.

21 June 2024

Νέα Κανονικότητα: Ηγεσία και Καινοτομία στην Τηλεργασία

Η τηλεργασία έχει μετατραπεί από μια εναλλακτική επιλογή σε έναν κεντρικό τρόπο εργασίας για πολλές επιχειρήσεις, ιδίως μετά την πανδημία του COVID-19. Αυτή η αλλαγή προκάλεσε σημαντικές προκλήσεις για τους ηγέτες, καθώς απαιτεί νέες δεξιότητες και προσεγγίσεις στη διοίκηση και τη διαχείριση των ομάδων. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, η τηλεργασία προσφέρει και σημαντικές ευκαιρίες για βελτίωση και ανανέωση των επιχειρησιακών διαδικασιών. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ηγεσίας σε καθεστώς τηλεργασίας, παρέχοντας παράλληλα συγκεκριμένες στρατηγικές για επιτυχή διοίκηση σε αυτό το νέο περιβάλλον.

13 June 2024

Donald Winnicott: «Η αρκετά καλή μητέρα» και η αναδυόμενη αίσθηση του εαυτού

Η συμβολή του Winnicott στην ψυχανάλυση είναι απαράμιλλη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την κατανόηση της σημασίας της έννοιας της «αρκετά καλής μητέρας» και των επιπτώσεών της στην ανάπτυξη του εαυτού, αλλά τι σημαίνει αυτό και τι περιλαμβάνει η διαδικασία;

12 June 2024

Ιατροδικαστική Επιστήμη

For many years the media (tv series and books) like CSI and its spin-offs, NCIS, Bones, Agatha Christie with her works Miss Marple and Hercule Poirot and Sherlock Holmes has captured people’s imagination on crime and how to uncover the offender using evidence and logic. Through these types of media and story telling people have learned that there is a need for physical evidence to “tie” or “prove” that the offender committed the crime, and thus for many people the fascination with forensic science began.

10 June 2024

Μαθαίνοντας για το στρες

Τι είναι το στρες και πώς μπορούμε να το αναγνωρίσουμε;

Το στρες είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα αντιδρά σε μια δύσκολη ή απειλητική περίσταση και εμφανίζεται ιδιαίτερα σε καταστάσεις όπου απαιτείται αλλαγή- η βίωση του στρες μπορεί να συμβεί γενικά κατά τη διάρκεια γεγονότων που προκαλούν αδρεναλίνη. Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιδρούν στο στρες και μπορούν να το διαχειριστούν μπορεί να ποικίλλει ανάλογα τόσο με βιολογικά - εγγενή, όσο και με ψυχολογικά στοιχεία. 

04 June 2024
NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe