ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Blog

Παράλληλη Φοίτηση: Η Στρατηγική Επιλογή Ενός Φοιτητή για Μια Διαδρομή Επιτυχίας

Η παράλληλη φοίτηση αποτελεί μια διαδικασία που συνδυάζει την ακαδημαϊκή προσπάθεια με την επαγγελματική ανάπτυξη, επιτρέποντας σε φοιτητές να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν παράλληλα πολύτιμες εμπειρίες. Φοιτητές όπως εγώ, αποφασίζουν να αναζητήσουν αυτήν την πρόκληση για διάφορους λόγους.

15 February 2024

Ο Δρόμος της Επιτυχίας

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες και την προσωπική μου πολύχρονη εμπειρία ως Διευθυντής μεταπτυχιακών προγραμμάτων για στελέχη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και στο New York College, προκύπτει ότι η επαγγελματική επιτυχία ή μια επιτυχημένη καριέρα εξαρτάται από τέσσερις κατηγορίες ικανοτήτων και αρετών.

15 February 2024

Πατέρας και Γιος Σπουδάζουν Μαζί στο New York College: Το όνειρο της οικογένειας Σιγάλα που έγινε πραγματικότητα

Στα 61 του χρόνια, ο Γιώργος Σιγάλας ζει ένα όνειρο που φαινομενικά μπορεί να φαίνεται απίθανο. Μέσω του New York College και του συνεργαζομένου κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου του Bolton- Greater Manchester, ο κ. Σιγάλας έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί μαζί με τον γιο του το πανεπιστημιακό προπτυχιακό πρόγραμμα Αθλητικών Επιστημών και Προπονητικής. Μοιραζόμενοι το ίδιο θρανίο και το πάθος τους για τον αθλητισμό, πατέρας και γιος βιώνουν αυτή την μοναδική εμπειρία με χαρά και ενθουσιασμό.

15 February 2024

Θεραπεία εστιασμένη στη συμπόνια (CFT): Αντίκρουση της ντροπής και της αυτοκριτικής: Αντιμετώπιση της ντροπής και της αυτοκριτικής

Η θεραπεία με επίκεντρο τη συμπόνια (Compassion Focused Therapy, CFT) που αναπτύχθηκε από τον Paul Gilbert το 2000 θεωρείται μέρος του "τρίτου κύματος" των Γνωσιακών Συμπεριφορικών Θεραπειών που δίνουν έμφαση στην ενσυνειδητότητα, την αποδοχή, τις αξίες και τους στόχους. Αναπτύχθηκε κυρίως για άτομα που παλεύουν με τη ντροπή και την αυτοκριτική που παρατηρείται σε μια σειρά ψυχολογικών δυσκολιών (Gilbert and Irons, 2004) και είναι μια ενοποιητική θεραπεία που αντλεί από διάφορες προσεγγίσεις όπως η νευροεπιστήμη, η αναπτυξιακή, η κοινωνική, η εξελικτική ψυχολογία και οι βουδιστικές παραδόσεις. Έχει αποκτήσει μεγαλύτερη δημοτικότητα με την αύξηση των ερευνών τα τελευταία δέκα χρόνια (Craig et al., 2020) αποδεικνύοντας τη συμβολή της στην ανάπτυξη της συμπόνιας που μειώνει την κλινική συμπτωματολογία (Millard et al.,2023).

06 February 2024

Όποιος δεν θυμάται την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

[Παρατίθεται παρακάτω αυτούσια η επετειακή ομιλία τού Ιδρυτή και Προέδρου τού διεθνούς Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, Ηλία Σ. Φούτση, Hon PhD, κατά την τελετή εγκαινίων τής αίθουσας NYC Lord Byron Room, την 25η Ιανουαρίου 2024, 1 μ.μ., δύο ακριβώς αιώνες μετά την ανακήρυξη του Λόρδου Βύρωνα σε Αρχιστράτηγο των εμπολέμων Ελλήνων στη Δυτική Ρούμελη (την 25η Ιανουαρίου 1824, 1 μ.μ.). Η τελετή διεξήχθη με την ενεργό υποστήριξη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη διά του επισήμου εκπροσώπου του, Υποστρατήγου Δημητρίου Οικονομίδη, και με την επίσης ενεργό συμμετοχή τού Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα και του Αρχιμανδρίτη Αρίσταρχου Γκρέκα, επίκουρου καθηγητή στη Θεολογική Σχολή τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.]

01 February 2024
NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe