ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Blog

Διδακτορικές Σπουδές στο New York College: Διεπιστημονικότητα, καινοτομία, κοινωνική επιρροή

Γιατί να κάνω διδακτορικό στο New York College; Αυτή είναι μία συνηθισμένη αλλά και εύλογη ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι υποψήφιοι. Η πρώτη απάντηση που μου έρχεται αυθορμήτως στο μυαλό έχοντας την εμπειρία τόσο της έρευνας όσο και της διοίκησης στο τμήμα Διδακτορικών Σπουδών είναι η καλλιέργεια της διεπιστημονικότητας. 

27 June 2023

Τι είναι η Μετατραυματική Ανάπτυξη;

Η ανθεκτικότητα και η μετατραυματική ανάπτυξη έχουν προκαλέσει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ψυχολογική έρευνα τις τελευταίες δεκαετίες. Η μετάβαση από το τραύμα στην ανάπτυξη είναι μια πρόκληση και μας ζητήθηκε από όλους να το κάνουμε και να σκεφτούμε τις πιθανές μακροπρόθεσμες θετικές επιπτώσεις ως άτομα, κοινότητες και έθνη, μετά την πανδημία, που οδηγούν σε συλλογική ανθεκτικότητα.

Οι αρνητικές εμπειρίες μπορούν να οδηγήσουν σε θετικό νόημα, όπως η αναγνώριση της προσωπικής δύναμης, η εξερεύνηση νέων δυνατοτήτων, οι βελτιωμένες σχέσεις, η μεγαλύτερη εκτίμηση για τη ζωή και η πνευματική ανάπτυξη. Η Μετατραυματική Ανάπτυξη (PTG) μπορεί να ανθίσει με εκπαιδευτικές εμπειρίες, συναισθηματική ρύθμιση, ανάπτυξη αφήγησης και αλλαγή της προσωπικής μας ιστορίας καθώς και της συλλογικής ιστορίας.

20 June 2023

Είναι δυνατόν να ζεις αυθεντικά και να είσαι ευτυχισμένος!

Γνωρίζετε αρκετά για την οικοδόμηση της ευτυχίας;

Η θετική ψυχολογία είναι να χτίζεις πάνω σε δυνάμεις και αρετές, αλλά μπορεί κάλλιστα να ρωτήσεις πώς μπορείς να χτίσεις κάτι ουσιαστικό όταν τα θεμέλιά σου είναι βραχώδη – όταν ξέρεις ότι κουβαλάς τραύματα από το παρελθόν. Ίσως να μην πιστεύετε καν ότι δικαιούστε θετικά συναισθήματα, γιατί μέχρι τώρα σας έχουν ξεφύγει, και οι αμυντικοί σας μηχανισμοί έχουν γίνει χοντρά τείχη γύρω σας. Το να ζεις με φόβο σε υποσυνείδητο επίπεδο ότι όποτε κάποιος σε πυροδοτεί, αυτοί οι τοίχοι μπορεί να αρχίσουν να γκρεμίζονται, θα δημιουργήσει χρόνιο στρες. Μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε, ακόμη και να αρνηθείτε αυτούς τους ερεθισμούς, επειδή σας αφήνουν να νιώθετε ευάλωτοι, στρέφοντας σε άλλες συντομεύσεις για γρήγορη ανακούφιση. Είναι η σοκολάτα, τα ψώνια, το σεξ, το αλκοόλ και τα τσιγάρα μεταξύ άλλων που σας φέρνουν στο χείλος της χαράς, της αρπαγής και της άνεσης ή είναι βραχύβια; Τι γίνεται με τα σενάρια που ακολουθείς, λέγοντας στον εαυτό σου ιστορίες για τους άλλους, τα συναισθήματα και τα συναισθήματά σου – αυτά τα συναρπαστικά παιχνίδια όπου πείθεις τον εαυτό σου ότι όλο το κενό που βιώνεις είναι αρκετά επαρκές, επειδή αυτή είναι η πραγματικότητα της ζωής;

15 June 2023
NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe