ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Γιατί να σπουδάσεις Ψυχολογία;


05 August 2022
Antonia Svensson Dianellou, PhD Head of Department of Psychology Associate Dean New York College
Γιατί να σπουδάσεις Ψυχολογία;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι σπουδές Ψυχολογίας είναι μια καλή επιλογή! Ακολουθούν μερικοί από τους σημαντικότερους...

1. Οι προοπτικές απασχόλησης είναι υψηλές. Ο τομέας της ψυχολογίας είναι ευρύς και μπορεί να οδηγήσει σε πολλές διαφορετικές επιλογές σταδιοδρομίας για τους κατόχους πτυχίου μετά την αποφοίτησή τους. Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ (BLS), η απασχόληση για τους ψυχολόγους θα έχει αυξηθεί συνολικά κατά τουλάχιστον 19% κατά τη δεκαετία που λήγει το 2024, πολύ ταχύτερα από τη μέση αύξηση 7% που προβλέπεται για όλα τα επαγγέλματα. Επιπλέον, η πανδημία του κορωνoϊού έχει επιταχύνει την ήδη ραγδαία αύξηση της ζήτησης για επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε όλο τον κόσμο.

2. Σπουδάζοντας Ψυχολογία, ως προπτυχιακός φοιτητής, θα ενταχθείτε σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο και επεκτεινόμενο τομέα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση (1 Ιουνίου 2022), οι αριθμοί των προπτυχιακών φοιτητών γενικά μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τώρα αυξάνονται, και μια σημαντική αναδυόμενη τάση είναι ότι περισσότεροι φοιτητές προτιμούν την Ψυχολογία ως ειδικότητα. Το φθινόπωρο του 2021, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση 2,5% στον αριθμό των σπουδαστών Ψυχολογίας σε σύγκριση με το φθινόπωρο του 2020, ενώ για το φθινόπωρο του 2022 προβλέπεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των σπουδαστών Ψυχολογίας. Η Ψυχολογία είναι επί του παρόντος η 7η μεγαλύτερη προπτυχιακή ειδικότητα.

3. Θα έχετε την ευκαιρία να διαδραματίσετε ενεργό ρόλο στη δημιουργία του θετικού κόσμου στον οποίο επιθυμείτε να ζήσετε. Η μελέτη της Ψυχολογίας προάγει την κατανόηση του νου και της συμπεριφοράς. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε άτομα, εταιρείες και ιδρύματα, οικογένειες και κοινότητες να ευημερούν και να καλλιεργούν το καλύτερο μέσα τους και έτσι να βελτιώνουν τις εμπειρίες τους από την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο και τις σχέσεις τους.

4. Ένα πτυχίο ψυχολογίας είναι πολύ ελκυστικό για ένα ευρύ φάσμα εργοδοτών, επειδή συνδυάζει τη μελέτη των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Οι απόφοιτοι Ψυχολογίας είναι άριστοι επικοινωνιολόγοι. Διαθέτουν επίσης πολλές γνώσεις σχετικά με τη συμπεριφορά των ανθρώπων, τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι σχέσεις και τη δυναμική των ομάδων. Αυτού του είδους οι γνώσεις είναι κεντρικές σε όλες σχεδόν τις θέσεις εργασίας στις μέρες μας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας με πτυχίο ψυχολογίας, όπως να ασχοληθούν με τη διοίκηση, τη διεύθυνση, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τους ανθρώπινους πόρους. Εάν ο στόχος σας είναι να ασκήσετε το επάγγελμα του Ψυχολόγου και να έχετε μια ακμάζουσα καριέρα ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας, τότε συνιστάται επίσης ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα, προκειμένου να εξειδικευτείτε και να εδραιωθείτε ως ειδικός.

Γιατί το New York College;

Στο New York College, οι προπτυχιακοί φοιτητές μας στο Τμήμα Ψυχολογίας εισάγονται και στους τρεις βασικούς τομείς της ψυχολογίας, της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής, και λαμβάνουν επίσης μια ισχυρή βάση στις μεθόδους ψυχολογικής έρευνας. Τα μαθήματα είναι διαδραστικά και περιλαμβάνουν παιχνίδια ρόλων και άλλες ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης, με άμεση ανατροφοδότηση από τους καθηγητές για την ενίσχυση των κινήτρων και της μάθησης των φοιτητών. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν άφθονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Στο τελευταίο έτος των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν εθελοντική εργασία σε ένα πλαίσιο πρακτικής άσκησης - επιλέγοντας από μια σειρά θεραπευτικών κλινικών, φιλανθρωπικών οργανώσεων, εταιριών ανθρώπινου δυναμικού και ερευνητικών οργανισμών - εξασφαλίζοντας έτσι την παράλληλη ανάπτυξη δεξιοτήτων ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και απασχολησιμότητας. Παράλληλα με την παρακολούθηση μαθημάτων, οι φοιτητές ψυχολογίας του NYC έχουν πολλές ευκαιρίες να συμμετάσχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες που συμπληρώνουν τον ακαδημαϊκό τους τομέα, όπως η Λέσχη Ψυχολογίας, οι υπηρεσίες και οι δραστηριότητες που παρέχονται από το Εργαστήριο Ψυχολογικής Έρευνας και η Υπηρεσία Συμβουλευτικής Φοιτητών. Το διδακτικό προσωπικό είναι ιδιαίτερα ειδικευμένοι και έμπειροι επαγγελματίες και διδάσκοντες. Ομαδικές και ατομικές συνεδρίες Ακαδημαϊκής Συμβουλευτικής προσφέρονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τα ακαδημαϊκά σας πλεονεκτήματα και να επιλύσετε τις δυσκολίες σας. Στο NYC θα βρείτε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα σας προκαλέσει να επιτύχετε και να ξεπεράσετε τις προσδοκίες σας.

Εάν αυτό ακούγεται συναρπαστικό, τότε η Ψυχολογία μπορεί να είναι ο τομέας σπουδών για εσάς!

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe