ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Διαχείριση Κρίσεων και αντιμετώπιση απωλειών υγείας: Υπόθεση BATACLAN, Γαλλία


22 March 2022
Διαχείριση Κρίσεων και αντιμετώπιση απωλειών υγείας: Υπόθεση BATACLAN, Γαλλία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 ένα ακόμη webinar του New York College, με θέμα την «Διαχείριση Κρίσεων και αντιμετώπιση απωλειών υγείας» στο οποίο μελετήθηκε η περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης στο θέατρο Bataclan στο Παρίσι την 23η Νοεμβρίου 2015.

Το webinar διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας» που παρέχεται από το New York College και το University of Bolton.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν από τους εισηγητές προκάλεσαν το ενδιαφέρον χιλιάδων τηλεθεατών που μέσω του καναλιού του NYC στο you-tube είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν τις απόψεις τους και να απευθύνουν τα ερωτήματά τους. Συγκεκριμένα, ο Αντισμήναρχος (ΠΑ)  Παναγιώτης Ηλιόπουλος  (M.Sc, SME - CRO/HAF, M Co ROM ,AMET – PARAMEDIC)  αναφέρθηκε στο χρονικό, αλλά  και στο επιχειρησιακό σχέδιο των Γαλλικών αρχών για την αντιμετώπιση της επίθεσης στο Bataclan. Έπειτα ο Ανδρέας Ευσταθίου (Ορθοπαιδικός Χειρουργός M.D., M.Sc., Ph.Dc) αναφέρθηκε στις διαδικασίες που διέπουν την παροχή των πρώτων βοηθειών  σε τραυματίες κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης.

Στο προεδρείο της εκδήλωσης βρίσκονταν ο Δρ. Πάνος Α. Ευσταθίου (Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Expert Advisor PHEOC –NET, WΗΟ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, Διευθυντής του M.Sc. του NYC στη Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας) και η Ζαχαρούλα Μανωλίδου (Σχης (ΥΝ) ε.α. M.Sc., Γενική Γραμματέας ΕΕΔΚΤΥ, Διευθύντρια Ν.Υ. Therapis General Hospital), οι οποίοι με τις καίριες επισημάνσεις τους και την πολυετή και πλούσια εμπειρία τους από την διαχείριση κρίσεων εμπλούτισαν την εκδήλωση.

Η διεξαγωγή του εν λόγω webinar ανέδειξε τον τρόπο διαχείρισης του πρωτοφανούς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα τρομοκρατικού αυτού χτυπήματος από τις γαλλικές αρχές, ενώ παρείχε και σημαντικές γνώσεις για την αντιμετώπιση τραυματισμών που προκύπτουν  από τέτοιες ενέργειες. Επίσης είχε σαν στόχο την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με θέματα διεθνούς τρομοκρατίας, αλλά και τον προβληματισμό σχετικά με την πιθανότητα η Ελλάδα να  αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ζήτημα στο μέλλον. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας» αποσκοπεί στο να εφοδιάσει τους επιστήμονες και επαγγελματίες με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελληνική Πολιτεία

Το New York College θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης και της προσφοράς στην Eλληνική κοινωνία

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe