ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Διάλεξη Ψυχολογίας στο New York College: «Μιλώντας στα παιδιά στην δική τους γλώσσα»


16 November 2016
Διάλεξη Ψυχολογίας στο New York College: «Μιλώντας στα παιδιά στην δική τους γλώσσα»

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου το τμήμα Ψυχολογίας του New York College διοργάνωσε την πρώτη ομιλία του μηνιαίου κύκλου ομιλιών με Προσκεκλημένους Ομιλητές σε θέματα Ψυχολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Η πρώτη προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η κα. Νεφέλη Κοσκινά, η οποία είναι Ψυχολόγος B.Sc, M.Sc (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η ομιλήτρια συνδυάζει την εξειδίκευση στην Παιγνιοθεραπεία, ως μια μορφή ψυχοθεραπείας που απευθύνεται σε παιδιά και αξιοποιεί τόσο λεκτικά όσο και μη λεκτικά μέσα έκφρασης με την θεραπευτική στάση της Προσωποκεντρικής προσέγγισης (PgDip in Practice Based Play Therapy - Canterbury Christchurch University, Academy of Play and Child Psychotherapy, UK).

Η κα. Κοσκινά έδωσε μια ομιλία με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά στην δική τους γλώσσα». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές Ψυχολογίας, φοιτητές του ΙΙΕΚ New York, οι οποίοι εκπαιδεύονται να γίνουν δάσκαλοι και βοηθοί νηπιαγωγών, απόφοιτοι του New York College, καθώς και μέλη του ευρύτερου κοινού.

Οι συμμετέχοντες έμαθαν για το συμβολικό χαρακτήρα του παιχνιδιού και συζήτησαν τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης με μικρά παιδιά, που χρησιμοποιούν το παιχνίδι ως μέσο επικοινωνίας. Το τελευταίο μέρος της ομιλίας αφορούσε μια διαδραστική άσκηση μέσω της οποίας οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν πώς το παιχνίδι μπορεί να είναι ένα ισχυρό μέσο για την συναισθηματική έκφραση, η οποία είναι σημαντική όχι μόνο για τους εν δυνάμει ψυχολόγους, αλλά για κάποιον που εργάζεται με τα παιδιά ή που είναι γονέας μικρών παιδιών (η Παιγνιοθεραπεία εφαρμόζεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 3-13).

Ολόκληρη η ομιλία μπορεί να βρεθεί στο YouTube (παρακαλώ σημειώστε ότι οι εικόνες από τις δημιουργίες των παιδιών τα οποία εμφανίζονται σε αυτή την παρουσίαση χρησιμοποιήθηκαν με τη συγκατάθεση των γονέων τους ή των νομίμων κηδεμόνων. Εκτός από αυτό, έγινε κάθε προσπάθεια να παραμείνει κρυφή η πραγματική ταυτότητα των παιδιών για το συμφέρον της προστασίας του απορρήτου).

Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα δωρεάν σεμινάρια που διοργανώνονται από το Τμήμα Ψυχολογίας παρακαλούμε στείλτε e-mail στην Δρ. Antonia Svensson (svensson@nyc.gr).

 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe