ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ημερίδα με θέμα «Η Ευρωατλαντική Προοπτική των Βαλκανίων και η θέση της Ελλάδας»


29 November 2019
Ημερίδα με θέμα «Η Ευρωατλαντική Προοπτική των Βαλκανίων και η θέση της Ελλάδας»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 η Ημερίδα με θέμα «Η Ευρωατλαντική Προοπτική των Βαλκανίων και η θέση της Ελλάδας» στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ».

Η Εκδήλωση ήταν μία συνδιοργάνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College και του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση, με την υποστήριξη του Κέντρου Γεωπολιτικών Αναλύσεων και του Κέντρου Διπλωματίας και Πολιτικών Τεχνολογιών του New York College.

Το παρόν ως Κεντρικοί Ομιλητές έδωσαν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης & Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Μιλτιάδης  Βαρβιτσιώτης, αν. Υπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, ο κ. Δημήτρης Κούρκουλας, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και πρώην Πρέσβης της ΕΕ και ο κ. Δημήτρης Καραϊτίδης,  Πρέσβης ε.τ.

Τη συζήτηση συντόνισε με εξαιρετική επιτυχία μέσα από τα εύστοχα σχόλια και τοποθετήσεις της, η γνωστή δημοσιογράφος της Καθημερινής, κα. Αριστοτελία Πελώνη.

Την Ημερίδα άνοιξε ο Δρ. Χρήστος Διαμαντόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος τοποθετήθηκε, κάνοντας μία πολύ σύντομη αναφορά στις κεντρικές θεματικές της συζήτησης που θα ακολουθούσε, ευχαριστώντας τους διοργανωτές και χαιρετίζοντας τους Ομιλητές και το παρευρισκόμενο κοινό. Οι χαιρετισμοί συνεχίστηκαν, με τον Πρύτανη του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, κ. Δημήτρη Μπουραντά, ο οποίος μίλησε για την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα, τους λόγους που τον έκαναν να παραιτηθεί από το δημόσιο πανεπιστήμιο και τις προοπτικές των Ελληνικών Κολλεγίων και ιδιαιτέρως του Εκπαιδευτικού Ομίλου τον οποίο υπηρετεί.  Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, κ. Ηλία Φούτση, ο οποίος ευχαρίστησε τους Ομιλητές και το παρευρισκόμενο κοινό από το οποίο και καταχειροκροτήθηκε.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Μιλτιάδη  Βαρβιτσιώτη, αν. Υπουργού Εξωτερικών, Αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος, μιλώντας τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τα Βαλκάνια, όσο και για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε σχέση με την περιοχή. Ο κος Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η θέση της Ελλάδας, στις οικονομίες των Βαλκανικών κρατών και στο ρόλο που θα πρέπει η χώρα μας να αναλάβει στα επόμενα χρόνια. Η τοποθέτηση του κυρίου Υπουργού ήταν τόσο πλήρης που όλοι οι επόμενοι Ομιλητές έκαναν συχνές αναφορές στις τοποθετήσεις του.

Ακολούθησαν ο  κ. Δημήτρης Κούρκουλας, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και ο κ. Δημήτρης Καραϊτίδης,  Πρέσβης ε.τ., οι οποίοι μετέφεραν τη γνώση τους επί του θέματος μέσα από τις θέσεις όπου είχαν θητεύσει.

Τη συζήτηση έκλεισε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης & Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έκανε μία ανακεφαλαίωση των όσων είχαν ειπωθεί μέχρι εκείνη την στιγμή, σχολιάζοντας ότι είχε μία ιδιαίτερα καλή συνεργασία με τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Κυβέρνηση «Σαμαρά – Βενιζέλου». Ο ίδιος αναφέρθηκε στα δυτικά Βαλκάνια, στα σχετικά θέματα που αφορούν την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, στο πρόβλημα του Κοσσόβου και στα ζητήματα της θρησκείας και του εθνικισμού.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», οι Ομιλητές καθήλωσαν το παρευρισκόμενο κοινό,  το οποίο αποτελούνταν κυρίως από νέους ανθρώπους.

Το παρόν στην Εκδήλωση έδωσαν ο κ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πρ. Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κ. Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο κ. Δημήτρης Καμμένος, πρώην Βουλευτής, ο κ. Δημήτρης Κιρμικίρογλου, Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, και ο γνωστός πεζογράφος και μεταφραστής κ. Φίλιππος Δρακονταειδής.

Η Ημερίδα έκλεισε με μία σειρά ερωτήσεων από το κοινό και την υπόσχεση από τους συνδιοργανωτές για την οργάνωση νέας Εκδήλωσης στο προσεχές μέλλον.

 

 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe