ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση για την εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού του Κράτους από το New York College


19 May 2020
Σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση για την εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού του Κράτους από το New York College

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Μαίου, η διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Χώρας ως Εργαλείο για την Αντιμετώπιση και Διαχείριση Κρίσεων: Προκλήσεις και Προβληματισμοί» υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων.

Η Εκδήλωση ήταν ακόμα μία επιτυχημένη διοργάνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, την οποία παρακολούθησε το κοινό από όλη την Ελληνική Επικράτεια, αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού, ζωντανά μέσω Live streaming.

Το παρόν ως Κεντρικοί Ομιλητές έδωσαν οι κ.κ Γρηγόρης Ζαριφόπουλος,  Υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Σπύρος Φλογαϊτης, Ομότιμος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, πρώην Υπουργός, Δημήτρης Σταμάτης, Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων Ο.Τ.Α του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Ξηρογιάννης,  αν. Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν από τους Κεντρικούς Ομιλητές ήταν η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του κράτους και το μέλλον αυτών των μεταρρυθμίσεων, οι νέες υπηρεσίες που παρέχονται πλέον στους πολίτες, ο τρόπος με τον οποίο η ψηφιοποίηση βοήθησε στη διαχείριση της κρίσεως του κοροναϊού, οι δυνατότητες για τη διαχείριση μελλοντικών κρίσεων, το concept των έξυπνων πόλεων (smart cities) και ποιες αλλαγές επιφέρει αυτό στη ζωή των πολιτών, οι μεταρρυθμίσεις (αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό) που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Αθηναίων, τα ζητήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας που ανακύπτουν, όπως επίσης και η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο επίπεδο της λήψης των ψηφιακών και μη υπηρεσιών από το δημόσιο.

Τη συζήτηση συντόνισε με εξαιρετική επιτυχία μέσα από τις εύστοχες ερωτήσεις του κοινού, σχόλια και τοποθετήσεις ο Αθανάσιος Κοσμόπουλος, Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Εκδήλωση έκλεισε με μία σειρά ερωτήσεων από το κοινό και την υπόσχεση από τους οργανωτές για την οργάνωση νέας Ψηφιακής Συζήτησης στο προσεχές μέλλον.

Δείτε όλο το video της Εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=4GZ584py8IY&feature=youtu.be

 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe