ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Βιοϊατρικές Επιστήμες: Από την εργαστηριακή έρευνα στη θεραπεία


19 April 2023
Δρ. Ευγενία Παπαδάκη, Επικεφαλής του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του New York College Thessaloniki, R&D Pharmaceuticals researcher, PostDoc Senior Analyst, PhD Biotechnologist, MSc Chemist, BSc Chemist
Βιοϊατρικές Επιστήμες: Από την εργαστηριακή έρευνα στη θεραπεία

Οι σύγχρονες εξελίξεις στις επιστήμες έχοντας ως κέντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της υγείας του, δημιούργησαν την ανάγκη ανάπτυξης νέων και αποτελεσματικότερων φαρμάκων και θεραπειών. Αυτό έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στην άνθιση του κλάδου των Βιοϊατρικών Επιστημών, οι οποίες αποτελούν το κλειδί ταυτοποίησης και αντιμετώπισης τόσο συχνών όσο και σπάνιων νοσημάτων/παθήσεων. Ο επιστήμονας Βιοϊατρικής είναι ο ερευνητής που συνδέει την ιατρική γνωμάτευση με την καταπολέμηση μιας ασθένειας, είναι ο διαρκώς εξελισσόμενος άνθρωπος που τολμά να καινοτομεί και να αναζητά πιο εναλλακτικές και στοχευμένες θεραπείες, είναι τα νέα μυαλά που μέσα από την τριβή με τον εργαστηριακό πάγκο γίνονται οι επιστήμονες του αύριο. Ο Βιοεπιστήμονας παρατηρεί τον έμβιο κόσμο, μεταλλάσει και μεταλλάσσεται μέσα από αυτόν, του ανακαλύπτεται ένα αέναο πεδίο το οποίο αξιοποιεί στο μέγιστο μέσω της έρευνας για την προαγωγή της ανθρώπινης υγείας. 

Τα παραπάνω αποτελούν τους πυλώνες επάνω στους οποίους λειτουργεί το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του New York College, το οποίο δίνει στους αποφοίτους του πτυχίο από το University of Greenwich (UK), αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας (ΑΤΕΕΝ) ως επαγγελματικά ισοδύναμο με πτυχία των ΑΕΙ. Οι φοιτητές αποκτούν γνώσεις που καλύπτουν πολλά πεδία όπως η βιοχημεία, η γενετική, ο μεταβολισμός, η παθολογία και η μικροβιολογία. Παράλληλα με τα θεωρητικά μαθήματα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τις σπουδές τους είναι και η επαφή τους με το εργαστήριο. Οι φοιτητές μας γίνονται αυτόνομοι ως προς τη χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού και την εφαρμογή εύρους εργαστηριακών μεθόδων, από τη σύνθεση χημικών ενώσεων με φαρμακευτικές ιδιότητες μέχρι τις μικροβιολογικές αναλύσεις και την ανάλυση DNA. Η εμπειρία τους ενισχύεται ακόμη περισσότερο και με την 6 μηνών πρακτική τους σε επαγγελματικούς χώρους υγείας, όπως υψηλού κύρους νοσοκομεία, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα/εργαστήρια. Οι κάτοχοι του εν λόγω πτυχίου έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν είτε σε επαγγελματικούς χώρους υγείας είτε να εξελιχθούν σε περαιτέρω ακαδημαϊκό/μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι τομείς απασχόλησης σχετίζονται όχι μόνο με τα κλασικά μονοπάτια των βιοχημικών/μικροβιολογικών αναλύσεων αλλά και με πιο εναλλακτικές εφαρμογές όπως η σύνθεση και οι κλινικές δοκιμές νέων φαρμάκων, οι εγκληματολογικές αναλύσεις, η ανάπτυξη βιοϋλικών ανθρωπίνου σώματος και η βιοτεχνολογική παραγωγή μικροβιακών μεταβολιτών με προστιθέμενη αξία. 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe