ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Η Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα καλωσορίζει το New York College


19 March 2024
Αλέξανδρος Σκούρας, Εκτελεστικός Διευθυντής, Οικονομική Ολυμπιάδα www.economicsolympiad.org
Η Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα καλωσορίζει το New York College

Αγαπητά μέλη της κοινότητας του New York College,

O οικονομικός αλφαβητισμός είναι μια ανεκτίμητη δεξιότητα που επιτρέπει στους πολίτες να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή. Η κατανόηση των βασικών οικονομικών αρχών βελτιώνει την ικανότητα κάποιου να πλοηγείται στην περίπλοκη παγκόσμια οικονομία, να διαχειρίζεται με σύνεση τα προσωπικά του οικονομικά και να συμβάλλει αποτελεσματικά στις συζητήσεις για τη δημόσια πολιτική. Προάγει την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης περίπλοκων προβλημάτων, ενθαρρύνοντας μια βαθύτερη κατανόηση του πώς λειτουργούν οι οικονομίες, τι επηρεάζει τις χρηματαγορές, καθώς και τον αντίκτυπο των οικονομικών πολιτικών στην κοινωνία. Τελικά, η οικονομική γνώση εξοπλίζει τα άτομα με τις γνώσεις για να επιτύχουν οικονομική σταθερότητα και να συμμετέχουν ενεργά στον σχηματισμό μιας ευημερούσας οικονομίας.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα (www.economicsolympiad.org) βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προώθησης του οικονομικού αλφαβητισμού αποτελώντας το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο διαγωνισμό οικονομικών γνώσεων για μαθητές και μαθήτριες λυκείου στον κόσμο. Ο διαγωνισμός μας έχει από την ίδρυσή του το 2016 περισσότερους από 400.000 συμμετέχοντες από 25 χώρες και τέσσερις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε σε μαθητές και νέους ανά τον κόσμο τη δυνατότητα να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στα οικονομικά και τα χρηματοοικονομικά, να ενισχύσουμε τους εκπαιδευτικούς με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να αυξήσουν την επιδραστικότητα της διδασκαλίας των οικονομικών, και να προωθήσουμε συστημικές αλλαγές στα εκπαιδευτικά συστήματα παγκοσμίως ώστε να ανυψώσουμε τη σημασία και την ποιότητα της οικονομικής και χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης.

Στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, το New York College αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρωγούς. Με τη διεθνή του επίδραση και ακτινοβολία, το κύρος και την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει εδώ και 35 χρόνια στην Ελλάδα, το New York College συμβάλλει καθοριστικά στην εξάπλωση του οικονομικού αλφαβητισμού όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι η συνεργασία μεταξύ της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας και του New York College αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη της κοινής μας αφοσίωσης στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς με χρήσιμες γνώσεις, κριτική σκέψη, και τα απαραίτητα εργαλεία πλοήγησης του σύγχρονου, περίπλοκου κόσμου μας.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe