ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας


09 October 2020
Antonia Svensson, PhD Head of NYC Department of Psychology and Head of NYC Student Counselling Service
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας εορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Για αυτή την χρονιά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο στόχος είναι να υπάρξουν αυξημένες επενδύσεις στην ψυχική υγεία. Γνωρίζουμε από την προηγούμενη εμπειρία μας από υγειονομικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οικονομικές κρίσεις, ότι υπάρχουν περισσότερες  ανάγκες για ψυχική και ψυχολογική υποστήριξη, οι οποίες θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες και χρόνια. Η επένδυση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ύστερα από χρόνια υπο χρηματοδότηση στα πιο πολλά μέρη του κόσμου είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ .

Φέτος, η Ημέρα Ψυχικής Υγείας έρχεται σε μια εποχή που η καθημερινή μας ζωή έχει αλλάξει σημαντικά λόγω της πανδημίας. Οι τελευταίοι 6 μήνες έχουν φέρει πολλές προκλήσεις για όλους μας, καθώς και ιδιαίτερες προκλήσεις προς τους μαθητές, όπως: προσαρμογή στις διαδικτυακές σπουδές, απώλεια εισοδήματος καθώς οι ευκαιρίες απασχόλησης έχουν μειωθεί. Επίσης υπάρχουν περιορισμένες ευκαιρίες για κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά και σε αναπτυξιακό στάδιο μεταξύ συνομηλίκων, όπου οι σχέσεις είναι κεντρικής σημασίας, όπως άλλωστε και οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες της μαθητικής ζωής. Επιπλέον, η έναρξη σπουδών στο κολλέγιο μπορεί να είναι ταυτόχρονα συναρπαστική και συνάμα να προκαλεί άγχος. Η αύξηση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας είναι συχνά επιθυμητή αλλά παρουσιάζει και φοβίες κατά τη μετάβαση από το γυμνάσιο στο πανεπιστήμιο, με αυτά τα συναισθήματα να εντείνονται σε περιόδους αβεβαιότητας και άγχους.

Το New York College υποστηρίζει τον στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ανταποκρίνεται μέσω της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Φοιτητών. Οι φοιτητές του NYC καλούνται να έχουν ενεργό ρόλο στην προστασία της ψυχικής τους υγείας, κλείνοντας μια συνάντηση με έναν από τους συμβούλους ψυχικής υγείας (ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής γνωστικής συμπεριφοράς) για να συζητήσουν τις εμπειρίες τους για την πανδημία, να μάθουν τρόπους υγιούς αντιμετώπισης σε αγχωτικές  καταστάσεις καθώς και  στρατηγικές διαχείρισης χρόνου για τη μεγιστοποίηση της ευημερίας και της επιτυχίας τους.

Στείλτε e-mail στο Counselling@nyc.gr για το πρώτο σας ραντεβού.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe