ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Athens Mini Maker Faire 2017, Η συμμετοχή του New York College


22 May 2017
Athens Mini Maker Faire 2017, Η συμμετοχή του New York College

Πρέπει να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που απαιτούν να γίνουμε κάτι μεγαλύτερο από ό, τι είμαστε σήμερα.” (Β.Ρ. Hardy)

Μια ομάδα φοιτητών Πληροφορικής από το τμήμα Computer Science του SUNY-Empire State College συμμετείχε στην εκδήλωση "Athens Mini Maker Faire" το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου. Οι φοιτητές παρουσίασαν τις εργασίες τους στο περίπτερο του New York College. Ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Το Σάββατο το πρωί είχαμε όλοι αρκετή αγωνία και άγχος καθώς δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία στις συγκεκριμένες τεχνολογίες. Σύντομα όμως επικράτησε ενθουσιασμός αφού το περιβάλλον ήταν τόσο υποστηρικτικό, τα άλλα περίπτερα παρουσίαζαν καταπληκτικές κατασκευές που μας ενέπνεαν, και οι επισκέπτες ήταν ενθουσιασμένοι με το έργο των φοιτητών!

 Athens Mini Maker Faire 2017, Η συμμετοχή του New York College

Οι εργασιες των φοιτητών που παρουσιάστηκαν βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς άρχισαν στα μέσα Φεβρουαρίου και εκτιμάται να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο. Οι φοιτητές του New York College παρουσίασαν τα ακόλουθα έργα:

  • Oximeter: ένα πείραμα που αποσκοπεί στην αξιολόγηση της χρήσης του Διαδικτύου στην υγειονομική περίθαλψη και είναι εμπνευσμένο από τη συμμετοχή μας στο Athens eHealth Forum.

  • Help a Dane: παρακολούθηση και καταγραφή της ηλιακής ακτινοβολίας και ενημέρωση των ενδιαφερόμενων. Η εργασία είχε σαν πηγή έμπνευσης την καμπάνια "Βοηθήστε έναν Δανό".

  • Farmer rover: εργασία με στόχο την κατασκευή ενός τηλεχειριζόμενου οχήματος εξοπλισμένου με αισθητήρες για αγροτική χρήση. Εμπνευσμένο από την εκδήλωση IoT Friday.

  • Όλα αυτά τα προγράμματα χρησιμοποιούν ένα σύστημα server με βάσεις δεδομένων και επεξεργασία δεδομένων. Ένα άλλο ερευνητικό πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη από τους φοιτητές της New York College, με σκοπό να αναλύοει και να συγκρίνει τις SQL και NoSQL βάσεις δεδομένων.

Στο περίπτερο μας είχαμε επίσης τη χαρά να φιλοξενήσουμε την εταιρεία Tenebra studios η οποία παρουσίαζε το εκπληκτικό της παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, Δούκισσα της Πλακεντίας. Η εταιρεία Tenebra studios είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης του κολλεγίου που συμμετέχει ενεργά στη διδασκαλία και την καθοδήγηση των φοιτητών.

Athens Mini Maker Faire 2017, Η συμμετοχή του New York College

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις εργασίες άλλων δημιουργών και γνωρίσαμε ενδιαφέροντα έργα όπως γεωργικές καλλιέργειες εσωτερικού χώρου, αναπηρικές καρέκλες για τα ζώα, μετεωρολογικό σταθμό, μικροσκοπικές λύσεις αναγνώρισης φωνής, ρομποτικά χέρια, μουσική και γραφικά για υπολογιστή, τρισδιάστατη εκτύπωση, και πολλά άλλα.

Η εκδήλωση ήταν επιτυχής από κάθε άποψη. Η Έκθεση Mini Maker της Αθήνας 2017 έδωσε στους φοιτητές μας και στο κολέγιο την ευκαιρία να αποκομίσουν πολλά οφέλη, όπως:

  • να παρουσιάσουν και να υποστηρίξουν τα έργα τους στο ευρύ κοινό, γεγονός που αύξησε την αυτοπεποίθησή τους και την αυτοεκτίμησή τους.

  • να συναντηθούν με άλλους δημιουργούς και να δημιουργηθεί δίκτυο για περαιτέρω συνεργασία και κοινά έργα.

  • να επιβεβαιώσουν ότι αυτές οι τεχνολογίες είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες. Το γεγονός αυτό μας ενέπνευσε για περισσότερα καινοτόμα έργα.

  • να προωθήσουν το έργο, το πρόγραμμα και το κολέγιο σε αυτό το σπουδαίο γεγονός.

  • να απολαύσουν μια υπέροχη εμπειρία. Το πάθος των μαθητών καθώς παρουσίααν και εξηγούσαν της δουλειά τους ήταν εμφανές στο χαμόγελό τους!

 Athens Mini Maker Faire 2017, Η συμμετοχή του New York College

 

Ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες και να τα παρουσιάσουμε εκ νέου στις ομάδες εργασίας και τις πηγές που μας ενέπνευσαν, καθώς και στους φοιτητές που αποφοιτούν το επόμενο έτος και προετοιμάζονται να αναλάβουν ή να ξεκινήσουν νέα έργα.

Μετά από αυτό είμαστε όλοι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, πιο σίγουροι για τις ικανότητές μας, και είμαι πραγματικά περήφανος για τους μαθητές μας!

Γιώργος Προκοπάκης

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe