ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Με συμμετοχή 7 διακεκριμένων επιστημόνων η διαδικτυακή ημερίδα του New York College για τις καινοτόμες εξελίξεις στις βιοεπιστήμες και στη διατροφή.


07 September 2023
Με συμμετοχή 7 διακεκριμένων επιστημόνων η διαδικτυακή ημερίδα του New York College για τις καινοτόμες εξελίξεις στις βιοεπιστήμες και στη διατροφή.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση του Eκπαιδευτικού Ομίλου Νew York College με θέμα: “ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ", την Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα τμήματα "Βιοϊατρικής Επιστήμης" και "Διαιτολογίας και Διατροφολογίας"  του NYC.

 

Την ημερίδα ξεκίνησε ο μοριακός βιολόγος-γενετιστής Δρ. Πάρις Ρόιδος, CEO & Επιστημονικός Υπεύθυνος στην Εταιρεία DNA Therapeutics, ο οποίος εισήγαγε παραστατικά τις βασικές αρχές του πεδίου της φαρμακογενετικής και παρουσίασε καινοτόμους τρόπους χρήσης της στην προσωποποιημένη θεραπεία ασθενειών, όπως ο καρκίνος. Ακολούθως, ο Δρ. Αχιλλέας Παπαθεοδώρου, Senior Kλινικός Eμβρυολόγος και Διευθυντής Εργαστηρίων στην Κλινική Embryolab, ανέπτυξε τις νέες τάσεις της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στις βιοεπιστήμες και πως αυτή εφαρμόζεται ως όπλο στη σύγχρονη ιατρική (όπως ακτινολογία, παθολογία, καρδιολογία, ανακάλυψη φαρμάκων και εμβρυολογία) με στόχο την πρόληψη/αντιμετώπιση καταστάσεων. Τη σκυτάλη πήρε η Δρ. Ευγενία Παπαδάκη, PostDoc Χημικός-Βιοτεχνολόγος και Επικεφαλής των τμημάτων Βιοϊατρικής Επιστήμης και Διαιτολογίας & Διατροφολογίας του NYC Θεσσαλονίκης, η οποία παρουσίασε χαρακτηριστικά παραδείγματα της χρήσης μικροοργανισμών στη σύγχρονη βιομηχανία ως οικονομικά και οικολογικά εργαλεία για τη βιοτεχνολογική παραγωγή προϊόντων με υψηλή αγοραστική αξία στην καθημερινότητά. Κατόπιν ακολούθησε μια εισαγωγή στην αναγεννητική γεωργία από την Βάσω Γιατσίδου, Γεωπόνο MSc και ιδρύτρια της Υπηρεσίας Υγείας και Ευεξίας Mindful Eating Hellas, όπου έθεσε κρίσιμους προβληματισμούς σε ζητήματα που αφορούν στη σύνδεση των έξυπνων πρακτικών καλλιέργειας ενός τροφίμου με την υγεία του τελικού αποδέκτη, τον άνθρωπο. Συνεχιστής της συζήτησης ήταν ο Σπύρος Ζαρογιάννης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος PhD(c) με ειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος μας βοήθησε να κατανοήσουμε με παραστατικό τρόπο το τι συμβαίνει στον οργανισμό του ανθρώπου που έχει σακχαρώδη διαβήτη και πως πρέπει να ελέγχεται μέσω των καθημερινών δραστηριοτήτων και της χρήσης σύγχονων εργαλείων παρακολούθησης. Επόμενος ομιλητής ήταν ο Κωνσταντίνος Ζερβός, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc με ειδίκευση στο mindful eating και την προαγωγή υγείας, όπου κάλυψε τη σύνδεση της ψυχολογίας με τις διατροφικές συνήθειες. Το σεμινάριο έκλεισε με τον Κωνσταντίνο Χαρδαβέλλα, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο MSc και Επικεφαλή των τμημάτων Βιοϊατρικής Επιστήμης και Διαιτολογίας & Διατροφολογίας του NYC Αθήνας. Η ομιλία ανέδειξε με απλά βήματα πως ένας ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί δημιουργήσει δική του επιχείρηση στους τομείς της Υγείας και Διατροφής, καθώς και τους τρόπους λήψης χρηματοδότησης για τον σκοπό αυτό.

Την ημερίδα παρακολούθησαν αρκετές χιλιάδες από το ευρύ κοινό στο επίσημο κανάλι του Νew York College στο YouTube στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.youtube.com/live/1jyUzxhk-dY?feature=shared

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe