ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ημερίδα με θέμα: Ο ρόλος των θρησκειών στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο


26 February 2018
Ημερίδα με θέμα: Ο ρόλος των θρησκειών στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή από το κοινό ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 17:00, η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο Ρόλος των Θρησκειών στις Γεωπολιτικές Εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο»,  στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την Εκδήλωση διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College, υπό την Αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

Το κατάμεστο  Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών

Το παρόν έδωσαν με χαιρετισμό στην Εκδήλωση, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νανζιαζού Θεοδώριτος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο τ. Υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος. Επίσης, την Εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, κ. Ηλίας Φούτσης.

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νανζιαζού Θεοδώριτος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλειος Κόκκαλης.

 

Ο τ. Υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

 

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος

 

Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, κ. Ηλίας Φούτσης.

 

Βασικοί Ομιλητές της Ημερίδας ήταν οι κκ. Γρηγόρης Τσάλτας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, τ. Πρύτανης, ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, ο  Γεράσιμος Καραμπελιάς, Καθηγητής Κοινωνιολογίας και ο π. Αρίσταρχος Γκρέκας, Αρχιμανδρίτης, Διεθνολόγος, Διδάκτωρ Θεολογίας. Τη συζήτηση συντόνισε με πολύ μεγάλη επιτυχία και εύστοχες παρεμβάσεις, ο γνωστός δημοσιογράφος, κ.  Μανώλης Κωστίδης.

 

Τα θέματα που αναλύθηκαν σε αυτό το τόσο επίκαιρο και φλέγον ζήτημα ήταν ο Ρόλος του Χριστιανισμού στην εδραίωση των βασικών πυλώνων της Αειφορίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η Θρησκεία και η Πολιτική στον Δυτικό και τον Ισλαμικό κόσμο, ο Ισλαμικός Φονταμενταλισμός στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη κατά τη μετα-Ψυχροπολεμική περίοδο και η κατανόηση του ρόλου της Θρησκείας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ο χώρος της αίθουσας ήταν κατάμεστος και το ενδιαφέρον του κοινού για το θέμα εξαιρετικά υψηλό, γεγονός που φάνηκε και από τις ερωτήσεις του κοινού που τέθηκαν στο τελευταίο μέρος της Εκδήλωσης.

Δείτε όλη την ημερίδα εδώ: https://youtu.be/Q0GADeYbskQ

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe