ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ημερίδα με θέμα: «ΒΑΛΚΑΝΙΑ 2018» από το New York College Θεσσαλονίκης


06 February 2018
Ημερίδα με θέμα: «ΒΑΛΚΑΝΙΑ 2018» από το New York College Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου του 2018 το New York College Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Αποφοίτητων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και οι εκδόσεις «Σιδέρης»  οργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Βαλκάνια 2018». Η ημερίδα διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29), παρουσία πολιτικών και ακαδημαϊκών της Βορείου Ελλάδος.

 

Στην ημερίδα συζητήθηκαν τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την περιοχή, κατανοήθηκε ο τρόπος σκέψης των Βαλκάνιων και τονίστηκε η αναγκαιότητα εύρεσης λύσεων. Παρευρέθηκαν η Πρέσβης και Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αποστολής EULEX στο Κόσοβο, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Πρέσβης και Συγγραφέας Αλέξανδρος Μαλλιάς, καθώς και οι δημοσιογράφοι Σταύρος Τζίμας και Παντελής Σαββίδης.

 

(από αριστερά προς δεξιά: Αλέξανδρος Μαλλιάς, Μπάμπης Μιχαηλίδης, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Παντελής Σαββίδης, Σταύρος Τζίμας, Γιώργος Χατζηθεοφάνους)

Στην έναρξη της ημερίδας χαιρετισμό απηύθυνε  ο Πρύτανης του Αριστοτελείου, Περικλής Μήτκας.  

 

Κοινό σημείο των ομιλιών από τους προσκεκλημένους ήταν ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στα θέματα που ταλανίζουν την περιοχή των Βαλκανίων αλλά με τέτοιο τρόπο που θα προστατεύει τα εθνικά συμφέροντας της Ελλάδας, θα συμβάλλει στην εξομάλυνση της έκρυθμης κατάστασης και θα αποβάλλει το αίσθημα κατωτερότητας που ταλανίζει αυτούς τους λαούς.

 

(από αριστερά προς δεξιά: Παντελής Σαββίδης, Σταύρος Τζίμας, Σοφία Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Μαλλιάς)

 

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων από τους κεντρικούς  ομιλητές ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και συζήτησης με το παρευρισκόμενο κοινό.

 

 

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe