ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Διπλή κατάθεση στεφάνων από τους φοιτητές του NEW YORK COLLEGE στους ανδριάντες του Ι. Βαρβάκη στο Ζάππειο και του Ι. Καποδίστρια στον Εθνικό Κήπο, έναντι του NYC Athens Campus.


25 March 2022
Διπλή κατάθεση στεφάνων από τους φοιτητές του NEW YORK COLLEGE στους ανδριάντες του Ι. Βαρβάκη στο Ζάππειο και του Ι. Καποδίστρια στον Εθνικό Κήπο, έναντι του NYC Athens Campus.

Στη φετεινή επέτειο της Παλιγγενεσίας, οι φοιτητές του New York College επέλεξαν να καταθέσουν στεφάνους στον ανδριάντα του Εθνικού Ευεργέτη  Ιωάννη Βαρβάκη στο Ζάππειο και στην προτομή του Εθνάρχη Ιωάννη Καποδίστρια στον Εθνικό Κήπο, στη «γειτονιά» του NYC Athens Campus.

 

Οι φοιτητές του Κολλεγίου κατά την κατάθεση στεφάνου με την «Καβάφεια» πινακίδα στον ανδριάντα του Ιωάννη Βαρβάκη στο Ζάππειο, που φιλοτεχνήθηκε το 1870 από τον Καθηγητή Πολυτεχνείου Λεωνίδα Δρόση (1836-1882) με δαπάνη της Ελληνικής Πολιτείας.

Η φετεινή επετειακή κατάθεση στεφάνων (25 Μαρτίου 2022) από φοιτητές του New York College αποτελεί συνέχεια της περσινής διπλής κατάθεσης στεφάνων (25 Μαρτίου 2021), επίσης από φοιτητές του New York College, στους ανδριάντες των Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ζάππειο απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο, και του Λόρδου Βύρωνος επί του πεζοδρόμου Βασ. Όλγας απέναντι από την κεντρική είσοδο του NYC Athens Campus, κατά τη Διακοσιετηρίδα της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Φοιτητές του κολλεγίου στο σημείο κατάθεσης του στεφάνου στον ανδριάντα του Ιωάννη Βαρβάκη.

Όπως και πέρυσι, εκπρόσωποι των φοιτητών του New York College κατέθεσαν φέτος, μαζί με τα στεφάνια, τιμητική επετειακή πινακίδα με τους δύο πρώτους στίχους από το ποίημα «Θερμοπύλες» του ΚΑΒΑΦΗ στα δύο μνημεία των Ιωάννη Βαρβάκη και Ιωάννη Καποδίστρια:

Τιμὴ σ’ ἐκείνους ὅπου στὴν ζωή των
ὥρισαν καὶ φυλάγουν Θερμοπύλες.

Οι φοιτητές του Κολλεγίου, μεταφέρουν τον στέφανο και την αντίστοιχη «Καβάφεια» πινακίδα στην προτομή του Εθνάρχη Ιωάννη Καποδίστρια στον Εθνικό Κήπο. 

Oι φοιτητές που συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων μας είπαν: «Για όλους εμάς τους φοιτητές, η συναρπαστική ζωή του Βαρβάκη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η μεγαλειώδης σταδιοδρομία του Καποδίστρια στην Ευρώπη, αποτελούν πηγή έμπνευσης γιατί και οι δύο αυτοί Μεγάλοι Άνδρες είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Έδωσαν τα πάντα στην Ελλάδα, όλη την περιουσία τους, ακόμη και τη ζωή τους, στο βωμό της Ελευθερίας και της Παιδείας των Ελλήνων».

Οι φοιτητές του κολλεγίου ιδιαίτερα συγκινημένοι κατά την κατάθεση στεφάνου με την «Καβάφεια» πινακίδα στην προτομή του Εθνάρχη Ιωάννη Καποδίστρια στον Εθνικό Κήπο, η οποία φιλοτεχνήθηκε το 1866 από τον Ιωάννη Κόσσο (1822-1875) με δαπάνη Φιλελλήνων Ελβετών.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe