ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δημοφιλής επιλογή καριέρας το Digital Marketing. Γιατί να το επιλέξεις.


01 October 2022
Φιλίτσα Αρβανίτη, MA • Επικοινωνιολόγος- Course Manager Digital Marketing Certificate/ Diploma New York College
Δημοφιλής επιλογή καριέρας το Digital Marketing. Γιατί να το επιλέξεις.

To Digital Marketing είναι ένας ταχύτητα εξελισσόμενος τομέας με ραγδαία ανάπτυξη. Με τις περισσότερες επιχειρήσεις να θεωρούν το Online Marketing ένα δυνατό συστατικό επιτυχίας και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση να είναι εδώ, δημιουργείται η ανάγκη για επαγγελματίες του κλάδου με σχετικές δεξιότητες και εμπειρία στην ψηφιακή διαφήμιση προσφέροντας έδαφος για υψηλούς μισθούς, ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών, ευέλικτο ωράριο εργασίας και εργασία από το σπίτι.

Το digital marketing είναι ένας ευρύς όρος, ο οποίος ενσωματώνει διάφορα κανάλια και μεθόδους μάρκετινγκ, με σκοπό να προωθήσει προϊόντα ή υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Η βασική διαφορά ανάμεσα στο digital marketing και στο κλασσικό marketing βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι καμπάνιες.

Στο online marketing οι καμπάνιες εκτελούνται αποκλειστικά και μόνο μέσα από ψηφιακά κανάλια. Αυτό δίνει στους digital marketers την δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο, περισσότερα εργαλεία και μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, ώστε να αναλύσουν την αποτελεσματικότητα μιας καμπάνιας συνολικά.

Πλέον το digital marketing είναι δημοφιλής επιλογή καριέρας και αρκετοί υποψήφιοι  επιλέγουν ταχύρυθμα προγράμματα ή πανεπιστημιακά πτυχία, έτσι ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα skills.

Στην πλέον ανταγωνιστική εποχή των brands, κάθε επιχείρηση προσπαθεί να έχει μια άρτια και πολλές φορές αφοπλιστική παρουσία στο online περιβάλλον. Οι Digital Marketers χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Email marketing, Mobile marketing, Content Marketing, Influencing Marketing, Social media marketing και Web Marketing προωθούν με ελκυστικό τρόπο υπηρεσίες και προϊόντα.

Σαφέστατα δημιουργείται η ανάγκη για επαγγελματίες του χώρου καθώς οι γνώσεις για τον χειρισμό των παραπάνω μέσων δεν μπορεί να καλυφθεί από το παραδοσιακό μάρκετινγκ. Η ευελιξία που προσφέρει ο τομέας αυτός με το να εργαστείς ως freelancer σε χρόνο που επιλέγεις εσύ, full time ή part time σε μια εταιρεία είναι επίσης ένας πλεονέκτημα.

Με επιλογές καριέρας σύμφωνα με αυτό που μπορεί να προσελκύσει περισσότερο τον υποψήφιο να αναδείξει το ταλέντο του, μπορεί να επιλέξει σε ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων όπως σε Performance Advertising, Content Marketing, Smedia Marketing, SEO specialist, Influence Marketing κλπ.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Digital Marketing μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ευέλικτο και γρήγορο πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται στα social media trends από το New York College. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.nyc.gr/seminaria/digital-marketing-diploma

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe