ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Blog

Tο «μέλι» που δεν είναι μέλι

Ο ΕΦΕΤ πρόσφατα 9/10/2020 ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «επίσημος έλεγχος για την νοθεία του μελιού έτους 2020, διαπίστωσε ότι συγκεκριμένες εταιρείες συσκεύαζαν και διέθεταν στο εμπόριο «μέλια» με διάφορες ονομασίες που σύμφωνα με την ανακοίνωση περιείχαν χημική ουσία που ήταν δείκτης παρουσίας της χρωστικής, καραμελόχρωμα (Ε150c και Ε125d) που δεν επιτρέπεται στο μέλι και η ανακοίνωση καταλήγει ότι «τα μέλια αυτά χαρακτηρίστηκαν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ». «Τα μέλια αυτά αποσύρθηκαν από την αγορά και ο ΕΦΕΤ ζήτησε από όσους τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν».

19 October 2020

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής – Μηδενική Πείνα με υγεινή διατροφή

H 16 Οκτωβρίου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια ημέρα Διατροφής, με σκοπό να περιορίσει την πείνα στον κόσμο. Σήμερα, περισσότερo από 800 εκατ. άνθρωποι στον πλανήτη πλήττονται από τον υποσιτισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σειρά από μολυσματικές ασθένειες, επιδημίες, χαμηλό προσδόκιμο ζωής, χαμηλό δείκτη νοημοσύνης κλπ.

Μόνο πέρυσι, το 2019 η Παγκόσμια Οργάνωση τροφίμων των Η.Ε - που τιμήθηκε φέτος με το βραβείο Νόμπελ προσέφερε επισιτιστική βοήθεια σε 130 εκατ ανθρώπους από 88 Χώρες. Πολλές από τις Χώρες αυτές βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως το Νότιο Σουδάν, η Ερυθραία,  η Μπουργκί, Μπα Φάσο κλπ. Σε αυτές τις Χώρες, η πρόσβαση για διανομή τροφίμων, φαρμάκων και εμβολίων είναι πολύ δύσκολη καθώς υπάρχουν απαγορευμένες και ναρκοθετημένες περιοχές.

16 October 2020

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας εορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Για αυτή την χρονιά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο στόχος είναι να υπάρξουν αυξημένες επενδύσεις στην ψυχική υγεία. Γνωρίζουμε από την προηγούμενη εμπειρία μας από υγειονομικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οικονομικές κρίσεις, ότι υπάρχουν περισσότερες  ανάγκες για ψυχική και ψυχολογική υποστήριξη, οι οποίες θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες και χρόνια. Η επένδυση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ύστερα από χρόνια υπο χρηματοδότηση στα πιο πολλά μέρη του κόσμου είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ .

09 October 2020
NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe