ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Σας αρέσει η διδασκαλία των Aγγλικών; Δείτε πώς μπορείτε να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα!


22 August 2016
Παναγιώτα Φρυτζαλά
Σας αρέσει η διδασκαλία των Aγγλικών; Δείτε πώς μπορείτε να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Σας αρέσει η διδασκαλία των Aγγλικών; Δείτε πώς μπορείτε να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Τα τελευταία χρόνια η διδασκαλία των αγγλικών έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές επάγγελμα και έχει εξελιχθεί παγκοσμίως σε έναν από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς. Η μεθοδολογία έχει γίνει πιο επικοινωνιακή και βλέπει τον μαθητή σαν το κέντρο της διδακτικής εμπειρίας. Συνεχώς συζητούνται νέοι τρόποι ώστε να κάνουμε τους μαθητές πιο αυτόνομους και να τους δείξουμε ότι η αγγλική γλώσσα είναι η διεθνής γλώσσα που τους περιβάλει όπου κι αν βρίσκονται και όχι μόνο μέσα στην τάξη. Αυτή η τάση προς έναν πιο εποικοδομητικό τρόπο διδασκαλίας που θα αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών είναι πλέον παγκόσμια. Έτσι οι καθηγητές Αγγλικών σήμερα πρέπει να παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις στον τομέα εάν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και στην παγκόσμια.

Ωστόσο, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό οι καθηγητές Αγγλικών πρέπει να έχουν μια γκάμα δεξιοτήτων καθώς η μοντέρνα τάξη έχει χαρακτηριστικά που δεν είχε η πιο κλασσική τάξη. Για παράδειγμα, στις μέρες μας η τεχνολογία έχει για τα καλά ενταχθεί και στην τάξη της ξένης γλώσσας όχι μόνο με τη μορφή των διαδραστικών πινάκων αλλά και την πληθώρα διδακτικών εργαλείων που το διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει. Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι εξελίξεις στην πιστοποίηση γλωσσομάθειας, η οποία κινείται με γνώμονα τον αντικατοπτρισμό της «πραγματικής γλώσσας» μέσα στις απαιτήσεις που κάθε εξεταστικός φορέας της πιστοποίησης αγγλομάθειας έχει από τον υποψήφιο. Έτσι δεν αρκεί πια να ξέρει ο/η μαθητής/τρια καλή γραμματική και να έχει ένα καλό λεξιλόγιο, παρά πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την Αγγλική γλώσσα με άνεση σε διάφορες επικοινωνιακές καταστάσεις. Και αυτό πρέπει να του το διδάξει ο καθηγητής του ή η καθηγήτριά του. Με λίγα λόγια, το επάγγελμα του καθηγητή των αγγλικών είναι σήμερα πιο συναρπαστικό αλλά και πιο απαιτητικό όσον αφορά τις δεξιότητες που πρέπει να έχει εκείνος ή εκείνη που του ασκεί.

Τα προγράμματα bachelor και Master στην Αγγλική Γλώσσα και Διδασκαλία του Πανεπιστήμιου του Greenwich που το New York College προσφέρει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι το μοναδικό πρόγραμμα στη χώρα μας που προσεγγίζει το επάγγελμα του καθηγητή αγγλικών πολύπλευρα και στηριζόμενο στις τάσεις που καταδεικνύονται από τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών στον τομέα της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας. Πράγματι, συνδυάζοντας την έρευνα με την πρακτική στη τάξη, τα προγράμματα του University of Greenwich δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να εμβαθύνουν σε τομείς αιχμής όπως ψυχογλωσσολογία, κοινωνιογλωσσολογία, σημασιολογία, διδασκαλία ξένης γλώσσας σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και νέες τεχνολογίες, ενώ οι φοιτητές καλούνται να κάνουν πρακτική σε πολυπολιτισμικές τάξεις που εγγυάται το New York College από το πρώτο έτος σπουδών.

Παναγιώτα Φρυτζαλά, MA, BA

Καθηγήτρια

ΒΑ/ΜΑ English Language & Teaching

University of Greenwich

New York College

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe