ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος: Απλός σύμβουλος ή διατροφικός θεραπευτής με ενσυναίσθηση?


20 April 2023
Δρ. Ευγενία Παπαδάκη, Επικεφαλής του τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του New York College Thessaloniki, R&D Pharmaceuticals researcher, PostDoc Senior Analyst, PhD Biotechnologist, MSc Chemist/Food Scientist, BSc Chemist
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος: Απλός σύμβουλος ή διατροφικός θεραπευτής με ενσυναίσθηση?

Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος έχει καθοριστεί στη συνείδησή μας ως ο σύμβουλος για την προάσπιση της καλής λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού μέσω της δημιουργίας κατάλληλου προγράμματος υγιεινής διατροφής. Όμως, πόσο απλό είναι αυτό τελικά? Μήπως είναι και πολλά περισσότερα? Ο κάτοχος πτυχίου διαιτολογίας-διατροφολογίας είναι κατά πρώτον επιστήμονας, γεγονός που τον χαρακτηρίζει ως ένα πρόσωπο με εύρος γνώσεων, από την κατανόηση της φυσιολογίας του ανθρώπινου οργανισμού και τον μεταβολισμό μέχρι την αποκρυπτογράφηση της ψυχολογίας του πελάτη και την ικανότητα ανάπτυξης αποτελεσματικού και απόλυτα εξειδικευμένου διατροφικού πλάνου. Είναι ο γνώστης της βασικής σύστασης μεγάλης γκάμας τροφίμων και ο ευφυής νους που προσπαθεί μέσω της διατροφικής θεραπείας να στηρίξει την υγεία των ευπαθών ομάδων. Ο σωστός διαιτολόγος-διατροφολόγος νοιάζεται για τον άνθρωπο, αποτελεί το στήριγμά του, είναι ικανός να κατανοεί τόσο την κλινική κατάσταση όσο και τα συναισθήματα του προσώπου που έχει απέναντί του. Αναζητά διαρκώς καινούργια γνώση ακολουθώντας δρόμους από τους οποίους λείπει το «εγώ» και κυριαρχεί το «η γνώση μου ως όπλο για εσένα». 

Αυτές τις νέες γνώσεις με στόχο την προσωπική εξέλιξη του κάθε φοιτητή παρέχει το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του New York College δίνοντας στους αποφοίτους του πτυχίο από το University of Greenwich (UK), επαγγελματικά ισοδύναμο με πτυχία των ΑΕΙ. Οι φοιτητές μας μέσα από το πρόγραμμα σπουδών τους μαθαίνουν όλες τις βιοχημικές λειτουργίες και τη φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού, ενημερώνονται για τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της παραγωγής καινοτόμων θρεπτικών τροφίμων, προβληματίζονται για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, ανακαλύπτουν τα μυστικά της διατροφικής και φαρμακευτικής θεραπείας, έρχονται σε επαφή με την επιδημιολογική έρευνα και εντρυφούν στα άδυτα της διατροφικής ψυχολογίας. Επίσης, τους δίνεται η δυνατότητα να εφαρμόσουν όλη αυτή τη γνώση στην πράξη, κάνοντας πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 7-8 μηνών σε επαγγελματικά γραφεία ή χώρους υγείας. Ως κάτοχοι του εν λόγω πτυχίου μπορούν είτε να ανοίξουν το δικό τους γραφείο είτε να εργαστούν σε κλινικές/νοσοκομεία ακολουθώντας ένα μεγάλο εύρος δράσεων όπως δημιουργία εξατομικευμένων διατροφικών πλάνων, επιδημιολογικές μελέτες και προστασία της δημόσιας υγείας, συμβουλευτική βιομηχανικής παραγωγής καινοτόμων τροφίμων, καθώς και να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε πιο εξειδικευμένους κλάδους όπως η επιστήμη των τροφίμων ή η συμβουλευτική ψυχικής υγείας για αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe