• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Coffee Learnings: Μάθε για την προέλευση του Καφέ και τις τάσεις γεύσης του!», από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College

Πέμ, 11/08/2018 - 13:17

Το New York College – Thessaloniki Campus, διοργάνωσε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, διαδραστικό σεμινάριο με θέμα: «Coffee Learnings: Μάθε για την προέλευση του Καφέ και τις τάσεις γεύσης του!». Εισηγητής ήταν ο κύριος Αθανάσιος Ματράκας, CEO και ιδιοκτήτης του KAFE PASSION.

Όπως επεσήμανε στην εισήγησή του ο κος Ματράκας, το επάγγελμα που ανθεί περισσότερο στον τουριστικό τομέα είναι αυτό του Barista, δηλαδή ο άνθρωπος που εργάζεται πίσω από τον πάγκο στα Ιταλικά. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα έχουμε αναγάγει τον καφέ σε τρόπο ζωής και τον έχουμε πλέον “φυτέψει” βαθιά μέσα στην κουλτούρα μας. Κάθε πρωινό για να ξεκινήσει καλά χρειάζεται να συνοδευτεί από μια κούπα ζεστό καφέ το χειμώνα και ένα παγωμένο ρόφημα καφέ το καλοκαίρι. Η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές καφέ πανευρωπαϊκά με κατανάλωση κατά άτομο τον χρόνο πάνω από 5 κιλά και αυτό έχει βοηθήσει αρκετά εν καιρώ κρίσης και στο εμπορικό κομμάτι του καφέ, καθιστώντας τις νέες αλυσίδες καφεστίασης μια γερή ένεση για την οικονομία μας.

Ζήστε μια μοναδική εμπειρία καφέ: το Kafé Passion είναι μια νέα μάρκα καφενείων που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες καφέ και σοκολάτας, σε πρωτοποριακή διακόσμηση, δημιουργία και αποκλειστική εξυπηρέτηση. Τα καφενεία αυτά είναι μέρη συνάντησης με φίλους, μέρη για να βρει κάποιος ηρεμία, μέρη όπου μπορείτε να χαλαρώσετε μετά από τις πιέσεις μιας πολυάσχολης ημέρας.

Ακολούθησε μακρύς διάλογος και ερωτήσεις από τους σπουδαστές, καθώς το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο.